Het kiezen van een goed wachtwoord is belangrijk, maar misschien herkent u dit wel: u heeft een wachtwoord gekozen, maar na een tijdje bent u dit vergeten, waardoor u niet meer kunt inloggen. Vaak kunt u dan een nieuw wachtwoord kiezen, maar wat u ook kunt proberen is om een Password Keeper te installeren.
De Password Keeper zorgt er namelijk voor dat u uw wachtwoord kunt opslaan op een centraal punt. Dit gebeurt uiteraard veilig en u kunt uw wachtwoord altijd opvragen vanuit de plek waar u het heeft opgeslagen, zodat u het zelf niet meer hoeft te onthouden.
Verder is een Password Keeper handig om snel in te loggen bij uw accounts, omdat de wachtwoorden dan vaak automatisch al ingevuld worden. Hieronder hebben wij voor u twee Password Keepers op een rijtje gezet die bekend zijn en waarvan wij vinden dat deze fijn te gebruiken zijn, namelijk KeePass en LastPass
KeePass
KeePass is een gratis en erg bekende Password Keeper. Met KeePass is het mogelijk om de wachtwoorden op te slaan op je computer via een app. Voor deze app heb je een wachtwoord nodig dat vaak aan meer eisen moet voldoen dan een normaal wachtwoord waarmee je inlogt op websites, maar dit is een wachtwoord om alle wachtwoorden te beschermen. Het voordeel van KeePass is dat je de wachtwoorden op je computer kunt bewaren op een centraal punt.
LastPass
LastPass is ook een bekende Password Keeper met verschillende opties. U kunt kiezen voor een gratis optie, maar ook voor een premium optie of een familie abonnement. Het voordeel van premium ten opzichte van het gratis abonnement is dat u onder andere: meer wachtwoorden kunt opslaan, uw wachtwoorden kunt delen met mensen die u vertrouwt en scores krijgt voor de veiligheid van uw wachtwoorden. Het familie abonnement is nog weer anders. Dit kunt u met meer mensen gebruiken.
Het verschil tussen LastPass en KeePass is dat LastPass de wachtwoorden in de cloud opslaat in uw eigen LastPass omgeving en met KeePass heeft u de mogelijkheid om de wachtwoorden op te slaan op uw eigen computer.
Kortom een Password Keeper kan erg handig zijn als geheugensteun voor uw wachtwoorden.