Browser Extensies


Een tijdje geleden hebben wij een bericht gepost over browsers. Er zijn verschillende soorten browsers met elk unieke functionaliteiten. Maar wat browsers wel gemeen hebben, is de mogelijkheid om extensies toe te voegen!

Extensies

Maar wat zijn nu eigenlijk extensies? Extensies zijn plug-ins die extra functionaliteiten toevoegen aan je browser. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een adblocker. Deze zit niet altijd standaard in browsers, maar kun je wel zelfstandig toevoegen vanuit de webstore van de browser. Het voordeel van extensies is dat je de browser kan aanpassen aan je eigen wensen.

Top 5 Extensies Google Chrome en Microsoft Edge

Maar wat zijn nou goede extensies die je zou kunnen gebruiken?
In het onderstaande lijstje hebben wij een aantal extensies genoteerd die handig zijn voor het gebruik op internet.

       1. Todoist voor Chrome

Todoist voor Chrome is een Extensie die het mogelijk maakt om een to-dolijstje te maken in je browser.
Zo kun je makkelijk je takenlijst bijhouden terwijl je bezig bent! Todoist kun je hier(Chrome) en hier(Edge) vinden!

       2. Grammarly

Grammarly biedt de mogelijkheid om teksten automatisch te controleren op grammaticale fouten. Ideaal voor als je online een mailtje of berichtje aan het sturen bent. Meer informatie over deze extensie kun je hier(Chrome) en hier(Edge) vinden!.

       3. Google Translate

De Google Translate extensie laat je heel eenvoudig pagina’s vertalen. Door op de knop in je toolbar te klikken, vertaalt Translate automatisch de pagina voor je. Meer informatie over deze extensie kun je hier (Alleen voor Chrome) vinden!

       4. Ublock Origin

Een tijdje geleden hebben wij al eens bericht over adblockers. Ublock Origin is momenteel een van de betere adblockers. Deze extensie zorgt ervoor ongewenste advertenties niet op je scherm verschijnen. Maar hierbij moet wel een kanttekening geplaatst worden dat adblockers op Chrome en Edge niet meer zo goed werken als voorheen, doordat Google een nieuwe technologie gebruikt. Toch blijft Ublock een aanrader om te gebruiken tijdens je bezoek op het internet. Meer informatie over deze extensie kun je hier(Chrome) en hier(Edge) vinden!

       5. Dark Reader

Met deze extensie is het kijken naar een fel wit scherm verleden tijd. Dark Reader zorgt er namelijk voor dat websites automatisch met een donkere achtergrond worden weergegeven. Dit is zeker handig wanneer je in een donkere omgeving aan het werk bent. Een donker scherm is dan wat prettiger aan de ogen dan een wit scherm. Meer informatie over deze extensie kun je hier(Chrome) en hier(Edge) vinden!

 

Top 5 extensies Mozilla Firefox

Ook voor Firefox zijn er genoeg extensies beschikbaar! Hieronder vindt u een top 5 van extensies voor Mozilla Firefox.

1. Ublock Origin

Zoals benoemd bij de top vijf voor Google Chrome en Microsoft Edge, is Ublock Origin een uitstekende adblocker. Origin is zeer geschikt om overbodige advertenties weg te houden. Meer informatie over deze extensie kun je hier vinden.

       2. Privacy Badger

Privacy Badger is een extensie die onzichtbaar trackers blokkeert. Het is in combinatie met Ublock origin een uitstekende manier om je privacy op het internet te waarborgen. Meer informatie over deze extensie kun je hier vinden.

       3. LanguageTool

Met LanguageTool kun je teksten automatisch laten controleren op grammaticale fouten. Deze extensie is te vergelijken met Grammarly voor Chrome en Edge. Meer informatie over deze extensie kun je hier vinden.

       4. Search by Image

Search by Image is een extensie die jou in staat stelt om informatie over een afbeelding op te zoeken. Handig dus als je aan een verslag of document werkt en je wilt weten wie de Auteur is. Meer informatie over deze plugin kun je hier vinden.

       5. TWP – Translate Web Pages

Met Translate Web Pages kun je eenvoudig webpagina’s vertalen. Deze extensie is vergelijkbaar met de Google Translate extensie die wij bij Google Chrome benoemd hebben. Meer informatie over deze extensie kunt u hier vinden.